Databekabeling

Databekabeling

Naast de algemene elektriciteitswerken kan je bij BGelectro ook terecht voor levering en installatie van databekabeling. Databekabeling (ook wel gestructureerde bekabeling genoemd), is met de huidige technologische ontwikkelingen geen overbodige luxe.

Wat is databekabeling?

Het is een universeel bekabelingssysteem dat je toelaat om als digitale gebruiker op een eenvoudige manier verbinding te maken met de netwerkapparatuur of telefooncentrale.

In een nieuwbouw maakt databekabeling deel uit van het standaard elektriciteitsnetwerk. In bestaande woningen of kantoorruimtes maken we gebruik van de aanwezige elektriciteitsdraden om databekabeling te installeren. Hier is één belangrijke voorwaarde aan verbonden: de aanwezige bekabeling moet in een goede staat zijn.

De installatie van databekabeling in kantoorruimtes komt altijd met bijhorende rapporten. Deze rapporten vormen het sluitstuk van de installatieprocedure en ze tonen aan dat de bekabeling aan alle vooropgestelde eisen voldoet.

Databekabeling heeft zeer veel voordelen. Het is een ideale manier om data te delen en om toestellen met elkaar te verbinden, dit zowel thuis als op kantoor.

Toepassingsgebieden van data bekabeling

Niet enkel je pc gebruikt databekabeling. Er zijn nog heel wat andere toepassingen die hier gebruik van maken:

  • Netwerkprinters
  • Home cinema systemen
  • Smart tv
  • Spelcomputers

Al deze apparaten kunnen dankzij databekabeling met elkaar in verbinding gebracht worden. We zijn ervan overtuigd dat er in de toekomst alleen nog maar meer toepassingsmogelijkheden en voordelen zullen bijkomen.

Wanneer je vragen hebt over databekabeling, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag om jouw project uit te werken volgens jouw specifieke wensen.