In deze situaties komt domotica handig van pas

In deze situaties komt domotica handig van pas

17 augustus 2016 Geen categorie 0

Domotica maakt het leven makkelijker. Handelingen of processen in (of rondom) je woning of kantoor worden overgenomen door technologische toepassingen. Daardoor krijg jij de handen vrij – letterlijk soms – om andere dingen te doen. In het bijzonder in onderstaande gevallen komt domotica handig van pas.

Je leidt een druk en onregelmatig leven

Weet je van tevoren niet wanneer je ’s avonds thuis bent? Vind je het vreselijk om binnen te komen in een koud appartement? Dat kan je dankzij domotica makkelijk voorkomen door de verwarming te laten aanspringen een halfuurtje voor je arriveert. Wil je niet dat potentiële inbrekers in de gaten krijgen dat er zelden iemand thuis is? Laat nu en dan een licht aanspringen. Of sluit vanop afstand de rolluiken wanneer de avond valt.

Vergeetachtig is je tweede naam

Elke woensdag komt de poetsvrouw langs, maar vaak vergeet je bij je vertrek het hekwerk voor je woning open te laten. Zij mag dan een sleutel van de voordeur hebben, voorbij het hekwerk geraakt ze niet. Dankzij domoticatoepassingen is het mogelijk om met een applicatie op je smartphone de poort voor je woning te openen of sluiten, waar je ook bent.

Je bent begaan met veiligheid en controle

In en rondom je woning liet je meerdere camera’s installeren. Je vindt veiligheid belangrijk en je bent bang vroeg of laat met inbrekers te maken te krijgen. Dankzij een toepassing op je smartphone kan je livebeelden raadplegen. Ook kom je bij een (poging tot) inbraak te weten langs waar ze binnendrongen. Ook dat is domotica!

Energiezuinige toepassingen genieten jouw voorkeur

Ecologie vind je belangrijk. Je houdt van de mogelijkheden die domotica biedt om een uitgesproken energiezuinig leven te leiden. Zonneweringen die sluiten wanneer de temperatuur oploopt, eerder dan de airconditioning die meteen geactiveerd aanspringt? Dat is wat domotica mogelijk maakt, namelijk doordachte oplossingen voor alledaagse problemen. Mét een oog op de toekomst gericht.

Technologie en domotica zijn helemaal jouw ding

Terwijl sommige mensen wat afkerig staan tegenover technologie, heb jij er helemaal geen problemen mee. Je houdt ervan hoe het je leven comfortabeler maakt. Domotica en haar eindeloze mogelijkheden fascineren jou. Verwarming, verlichtingen, rolluiken en garagepoorten vanop afstand bedienen? Als het kan, graag!