Waarom kiezen voor een degelijk audiosysteem: 4 redenen

Waarom kiezen voor een degelijk audiosysteem: 4 redenen

17 augustus 2016 Geen categorie 0

Een hedendaagse woning of flat is ondenkbaar zonder een kwaliteitsvolle geluidsinstallatie. De tijd dat muzikale klanken of filmgeluiden schalden uit een stel aftandse boxen in een hoekje van de kamer, ligt voorgoed achter ons. De totaalbeleving, daar draait het meer dan ooit om.

1. Geluid is veel meer dan alleen muziek

Het klinkt even voor de hand liggend als banaal: geluid is veel meer dan alleen maar muzikale klanken, uiteraard. Natuurlijk leg je nog steeds nu en dan een cd of lp op, of zet je de radio aan. Maar je kijkt ook naar tv-reeksen via Netflix en andere kanalen. Je droomt van een bioscoopervaring bij je thuis. Met een degelijk audiosysteem wordt die droom werkelijkheid.

2. Kwaliteit gaat nog steeds het langste mee

Omdat het een overbodige of luxe-uitgave lijkt, wordt weleens bespaard op een degelijke muziekinstallatie. Tot je in de gaten krijgt dat minder zuivere klanken je muzikale of filmbeleving verstoren. Of dat je installatie het in een mum van tijd laat afweten. Kwaliteit heeft z’n prijs, dat klopt. Maar die komt ook met een lange levensduur.

3. Homecinema: een totaalbeleving in beelden en geluiden

De huidige technologie maakt het mogelijk om het kijken van een film tot een ware bioscoopervaring te verheffen. Beamers en andere filmprojectoren zijn immens populair. Met een degelijke geluidinstallatie maak je die ervaring helemaal af. Of het nu om de nieuwste prent van Quentin Tarantino of een thriller gaat, het geluid speelt een belangrijke rol bij elke film. Je kiest voor de betere beeldkwaliteit. De meest logische stap is dan om ook een degelijke geluidsinstallatie aan te schaffen.

4. Uit een volwaardig audiosysteem haalt elke gezinslid voordeel

Een degelijk geluidssysteem bedient alle kamers in je woning. Van de woonkamer, de keuken en de slaapkamers tot een televisie- of bioscoopkamer. Het laat toe om op verschillende plaatsen ieders muzikale wensen of geluidswensen te vervullen. Speakers die wel of niet ingebouwd worden, ook die keuze heb je.